10.9.07

Υπεράκτια αιολικά πάρκα κατασκευάζει η Ολλανδία


Με την ελεύθερη γη να σπανίζει στην πυκνοκατοικημένη Ολλανδία, ο μόνος χώρος που κρίνεται κατάλληλος για ανεμογεννήτριες είναι η ανοιχτή θάλασσα. Έξω από τις ακτές της χώρας στη Βόρεια Θάλασσα ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου από μια σειρά γιγάντιων αιολικών πάρκων.

Οι Ολλανδοί, που γενικά δεν συμπαθούν τη θέα των τουρμπίνων, μόλις που θα μπορούν να διακρίνουν τις 60 ανεμογεννήτριες του πάρκου Q7, περίπου 20 χλμ από τις ακτές.

Το έργο των 383 εκατ. ευρώ «θα παρέχει ηλεκτρισμό αρκετό για 125.000 νοικοκυριά», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος των κατασκευαστικών εταιρειών Econcern και Eneco Energie, που ελπίζουν να κατασκευάσουν ακόμα πέντε με δέκα τέτοια πάρκα τα επόμενα χρόνια.

Παρόμοια έργα υλοποιούνται στη Βρετανία.

Το ευτύχημα για τους μηχανικούς είναι ότι τα νερά έξω από την Ολλανδία είναι ρηχά και ο βυθός αμμώδης, οπότε η θεμελίωση των πυλώνων σε βάθος 30 μέτρων δεν συναντά μεγάλα εμπόδια.

Οι τεχνικες δυσκολίες είναι παρόλα αυτά πολλές, καθώς οι διαστάσεις του έργου είναι πραγματικά τεράστιες. Κάθε πτερύγιο των τουρμπίνων έχει μήκος 40 μέτρα και τοποθετείται στην κορυφή ενός πυλώνα σχεδόν 100 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι το τελικό ύψος είναι περίπου 140 μέτρα, όσο ενός ουρανοξύστη.

Όταν τα πτερύγια αρχίσουν να γυρίζουν το 2008, θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 225.000 τόνους το χρόνο, βοηθώντας την Ολλανδία να αυξήσει στο 20% το ποσοστό συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2020.

Σχόλιο: Την στιγμή που οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας προσπαθούν να "πιάσουν" το 20% που έχει θεσπίσει η ΕΕ, στο Ελλαδιστάν σχεδιάζουμε την χωροθέτηση νέων θερμο-ηλεκτρικών μονάδων (ακόμα και λιγνιτικών), ενώ τα τοπικά συμφέροντα πολλών περιοχών εναντιώνονται στην χρήση των ΑΠΕ.

3 σχόλια:

Alexius είπε...

Εμείς ξεχάσαμε την όπισθεν μέσα και αντί για 20% πάμε προς το 0%!Ευτυχώς προσμετρούνται και τα υδροηλεκτρικά αλλιώς την είχαμε πολύ άσχημα...

Ανώνυμος είπε...

Many transsexual sex workers work as webcam entertainers to fill
in the gaps in their time and income when they have last-minute cancellations.
The first method we will look at is affiliate marketing, to be more specific, adult
affiliate marketing. If you have a bit of exibitionist side, it might
be a perfect match for you.

Here is my web site www.tgplivesex.com
Also see my website :: free sex chat

Ανώνυμος είπε...

Phentemine's growing reputation for being risk free, natural and safe for permanent weight loss treatment has helped it to become a best supplement today. It is produced of numerous ingredients that perform independently to assist you shed bodyweight quickly and successful, but is Phen375 secure for human usage. Phen-375 is a single of the top excess fat burners able of profitable the crown as the very best excess weight reduction dietary supplement accessible nowadays.

My web-site - phen375 diet