23.7.07

"Ιερή" οικοδομή στην καρδιά του δάσους


Αλιεύσαμε στον "Εξάντα" (αναδημοσιεύτηκε και στο press-gr)

Πιστή στο κλίμα της εποχής, η Ιερά Μητρόπολη Βύρωνος-Καισαριανής-Υμηττού προχώρησε στην απροκάλυπτα εμπρηστική απόφαση να ανεγείρει νέα κτηριακή πτέρυγα της μονής Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, που βρίσκεται εντός του δάσους της Καισαριανής, προκειμένου να στεγάσει διοικητικές και άλλες υπηρεσίες της.


Χρησιμοποιώντας προσχήματα για δήθεν κοινωφελή - φιλανθρωπικό χαρακτήρα του έργου, κατάφερε να παρακάμψει τα νομικά κωλύματα και αδιαφορώντας για τη δημοτική αρχή, που άργησε να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου, μια απόφαση που θα επιβαρύνει του δάσους με τεράστια αισθητική και πολιτιστική αξία για τους δημότες της Καισαριανής και οικολογική αξία για το περιβάλλον του λεκανοπεδίου.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Καισαριανής οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της μονής Αγ. Ιωάννη στην Καισαριανή, την Τετάρτη 18/7, ώρα 19:30, για να απαιτήσει την άμεση ματαίωση όλων των οικοδομικών δραστηριοτήτων μέσα στο δάσος.

Λίγες μέρες μετά την καταστροφή του Υμηττού απο την πυρκαγιά προκύπετι το θέμα την ανέγερσης της νέας πτέρυγας της Μητρόπολης μέσα στην καρδιά του δάσους της Καισαριανής. Πέρα απο την καταφανέστατη πρόκληση της ίδιας της ανοικοδόμησης, εγείρονται για άλλη μια φορά ερωτήματα ως προς την νομιμότητα κατοχής της εκκλησίας ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ δημόσιων εκτάσεων.

Το κτήριο πού θά ανεγερθεί θα είναι ισόγειο καί θα καλύπτει εμβαδόν 422 τ.μ. περίπου, σέ μέρος το οποίου θά προστεθεί καί ένας όροφος, με εμβαδόν 262,5 τ.μ. περίπου. Θα υπάρχει καί υπόγειο 450,5 τ.μ. Ο προϋπολογισμός το έργου είναι 2.945.500,00 € καί θά καλυφθεί κατά 80% από πόρους τς Ευρωπαϊκής ένωσης καί 20% από Εθνικούς. Φυσικά ούτε λόγος για χρήση κονδυλίων από την ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσίας της εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: