2.7.07

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

www.enet.gr

Στα λόγια όλα ήταν τέλεια και προγραμματισμένα άψογα από την άνοιξη, αλλά στην πράξη το σύστημα διαχείρισης κρίσεων απέτυχε παταγωδώς. Ας δούμε, λοιπόν, τι έλεγε (σ.σ. Ο Βύρων Πολύδωρας) λίγες βδομάδες πριν από τη μεγάλη καταστροφή στην Πάρνηθα.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007

«Είμαστε στο καλύτερο σημείο από πλευράς συνεργασίας και συντονισμού των πολυμερών στοιχείων, δυνάμεων που συμβάλουν στην μάχη».

ΜΑΪΟΣ 2005

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι επί των ημερών μου ελήφθησαν οι σοβαρότερες και αποτελεσματικότερες πρόνοιες από τον καιρό που ανέλαβε το Πυροσβεστικό Σώμα την αντιπυρική δασική προστασία. Λαμβάνονται φέτος ή μάλλον επί των ημερών μου, οι καλύτερες πρόνοιες».

«Φέτος είμαστε στην καλύτερη χρονιά από πλευράς προπαρασκευής. Με εντολή του πρωθυπουργού, τα πετά ελικόπτερα βαρέως τύπου έγιναν δέκα. Με εντολή του πρωθυπουργού η εκκρεμότητα, που ήταν "κράμπα" ψυχολογική των εποχικών δασοπυροσβεστών, έληξε κατά τον άριστο τρόπο. Φροντίζουμε όλα τα τεχνικά και βοηθητικά μέσα να τους παράσχουμε για την άριστη απόδοση και το εκφράζω αυτό με ικανοποίηση ενώπιόν σας ότι είναι μαζί με τους 9.500 πυροσβέστες μας μία δύναμις κρούσεως πολύ σοβαρή. Πετύχαμε και την έγκριση ενός αριθμού 1.300 επιπλέον πυροσβεστών για τα δύο χρόνια. Τα μέσα τα εναέρια και τα χερσαία είναι στο καλύτερο σημείο από πλευράς προμηθειών. Ετσι, χερσαία, εναέρια, προσωπικό είναι στο καλύτερο σημείο για την φετινή, κρίσιμη, δύσκολη όπως όλα δείχνουν εξαιτίας των κλιματολογικών αλλαγών, χρονιά.

«Απαιτείται και τη διαθέτετε και σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ, ψυχή! Ψυχή να κρατήσετε το μηχάνημα. Ψυχή να κρατήσει τη μάνικα. Ψυχή να οδηγήσει την υδροφόρα. Αυτή την ψυχή της ευποιίας και της προσφοράς στο συνάνθρωπο, σας καλώ να την έχουμε άγρυπνη και όρθια, υπηρετούντες το καλό και την αποστολή του πυροσβεστικού σώματος».

«Επενδύουμε στους εθελοντές της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι εντεταγμένοι στον σχεδιασμό».

Σημ: Εάν αλλάξετε τις ημερομηνίες που αναφέρονται (2007 & 2005) σε όποια ημερομηνία εσείς θέλετε και στην θέση του Βύρωνα Πολύδωρα βάλετε τους αντίστοιχους Υπουργούς, θα έχετε την πλήρη εικόνα της ετοιμότητας όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: