13.1.08

Δημητηριάζουν τα δέντρα στα Ιλίσσια...


Ένα μεγάλο έγκλημα για να κατασκευαστεί γκαράζ!

Ένα έγκλημα πρωτοφανές γίνεται αυτές τις μέρες στην περιοχή Αγίου Χαραλάμπους και συγκεκριμένα, στην οδό Διοχάρους, στα σύνορα Καισαριανή-Ιλίσσια.

Εδώ και δυο χρόνια το ΥΠΕΧΩΔΕ, κατόπιν διαγωνισμού, ανέθεσε σε μια κατασκευαστική εταιρεία,να ανεγείρει υπόγειο γκαράζ 386 θέσεων, κόβοντας 90 δέντρα που υπάρχουν στη νησίδα, πλάτους 10 μ.,στο κέντρο της οδού Διοχάρους, να την σκάψει και να καταστρέψει αυτή την πράσινη όαση.

Οι κάτοικοι ξεσηκωθήκαμε, οι αρμόδιοι επεσήμαναν τον κίνδυνο καταστροφής του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα, αποδείξαμε ότι μπορούν και παρκάρουν, στη Διοχάρους, ήδη, άνετα 250 αυτοκίνητα, καταφύγαμε στο ΣτΕ, το οποίο και ανέστειλλε την κατασκευή. Όμως εδώ και ένα μήνα έγινε κάτι τρομακτικό:

ΒΡΕΘΗΚΑΝ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, ΜΙΚΡΕΣ,ΤΡΥΠΙΕΣ, ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΑΙΝΕΙ!!!

Καταστρέψαμε αμέσως όλες αυτές τις σακούλες και βάλαμε «βάρδιες» παρακολούθησης κάθε ύποπτης κίνησης επανάληψης του εγκλήματος. Αμέσως καταφύγαμε στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, αυτό εξέτασε το υγρό και αποφάνθηκε ( αρ.πρωτ.6495/13.12.07):

« ...στο υγρό που μας φέρατε έγινε βιοδοκιμή για την ανίχνευση σ’ αυτό φυτοτοξικής ουσίας που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στα δέντρα… Το αποτέλεσμα της βιοδοκιμής ήταν ΘΕΤΙΚΟ...»

Όλα τα επίσημα στοιχεία, γι αυτή την εγκληματική ενέργεια, θα τα δώσουμε στον Εισαγγελέα και ελπίζουμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι παραδειγματικά. Πιστεύουμε ότι έχουμε τη συμπαράσταση όλων των Αθηναίων και όλων
των υπεύθυνων Πολιτών...

Για την Επιτροπή Ενεργοποιημένων Πολιτών της περιοχής Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων.

Χρήστος Καλογερόπουλος ( Πολιτικός Μηχανικός )
Βέρα Λύχνου,
Στέφανος Ληναίος.

www.press-gr.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα το πρωί προσπάθησαν να κόψουν τις λεμονιές στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στην Δ. Αιγινίτου 17. Έκοψαν μία και σταμάτησαν ύστερα από τις φωνές, αλλά πιστεύω ότι δεν θα το βάλουν κάτω. Ελπίζω να τους δουν οι κάτοικοι των πίσω πολυκατοικιών της Ποταμιάνου και Αιγινίτου, να κινητοποιηθούν και να φωνάξουν την άμεση δράση. Διότι φάνηκε ότι αδιαφορούν και αυτοί.