21.9.07

"Ιερή" οικοδομή στην καρδιά του δάσους (η συνέχεια)


Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν για το «τσιμέντο» στο μοναστήρι

(βλέπε παλαιότερη ανάρτηση)

Εντείνουν τις προσπάθειές τους οι κάτοικοι της Καισαριανής προκειμένου να αποτραπεί η οικοδόμηση του περίβολου της μονής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.

Η κινητοποίηση των κατοίκων της Καισαριανής ματαίωσε χθες τη δημοπράτηση του έργου που θέλει η μητρόπολη

Χθες περισσότεροι από διακόσιοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Ανώνυμης Εταιρείας της Εκκλησίας (στην οδό Μπενιζέλου, πλατεία Μητροπόλεως) και κατάφεραν να ματαιώσουν τη δημοπράτηση του έργου που προβλέπει ανέγερση κτίσματος 800 τ.μ. στη μονή.

Οι συγκεντρωμένοι, λίγο μετά τις 9 το πρωί, έκλεισαν την είσοδο και εμπόδισαν τους εργολάβους που θα συμμετείχαν στη διαδικασία να εισέλθουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που είχαν στη διάθεσή τους για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να ματαιωθεί για ακόμη μία φορά (έχει προηγηθεί άλλη μία προ μηνών) η δημοπράτηση του έργου που διαχειρίζεται η Ανώνυμη Εταιρεία της Εκκλησίας.

Ωστόσο το ζητούμενο είναι, όπως λένε οι κάτοικοι, να επιτευχθεί η οριστική ματαίωση του έργου, αφού η τσιμεντοποίηση θα ήταν καταδικαστική για την περιοχή.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της Καισαριανής Σπύρο Τζόκα, η μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού σχεδιάζει τη δημιουργία κτίσματος δίπλα από τη μονή, το οποίο θα έχει έκταση 800 τ.μ. και θα περιλαμβάνει γραφεία, αίθουσες, θέσεις πάρκινγκ κ.λπ.

«Λέμε όχι στο τσιμέντο. Ο Υμηττός, το δάσος και τα μνημεία του αποτελούν ενότητα αναπόσπαστη, πολύτιμη, ιερή και αναντικατάστατη για την κοινωνία μας. Το μέγιστο κοινωφελές έργο που μας παρέχει η φύση. Χρέος μας είναι», τονίζει ο κ. Τζόκας, «να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές αυτή τη σημαντική κληρονομιά. Δεν έχουμε το δικαίωμα να υποθηκεύσουμε με πράξεις ή παραλείψεις το μέλλον των παιδιών μας».

Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Καισαριανής αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα τη ματαίωση του έργου, ενώ θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανακήρυξη του περιβάλλοντος χώρου της μονής σε αισθητικό δάσος.

Αύριο στις 10 το πρωί οι κάτοικοι θα προχωρήσουν στην κατάληψη του χώρου της μονής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου προκειμένου να προβούν σε δενδροφυτεύσεις και να συνεισφέρουν στην πράσινη αναβάθμισή του.

Σχόλιο: Παρεμπιπτόντως η εκκλησία έδωσε το ιλιγγιώδες ποσό των 500000 € για τους πυροπαθείς την στιγμή που ιδιώτες δίναν 10 και πλέον εκατομμύρια (ανεξάρτητα ποιοι ήταν αυτοί και πόσο αγαθές ήταν οι προθέσεις τους)

1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

Yποκρισία και ψέμμα, αυτο είναι όλο το παπαδαριό.
Μια διαχείριση πλούτου και κεκτημένων.
Μια εκμετάλλευση της πίστης.
Μια κατάχρηση εξουσίας ενα τεράστιο ψέμμα, ενας μοχλός άσκησης εξουσίας πάνω σε ηλίθιους που δεν βλέπουν οτι τους εκμεταλλεύονται.

Χαιρετώ.